Uitbreiding Nijenstede

Om aan de groeiende vraag naar zogenaamde aanleunwoningen te kunnen voldoen, heeft Ouderenzorg Nijenstede samen met de woningbouw vereniging Achtgoed gezocht naar mogelijkheden het bestaande gebouw uit te breiden.

Die mogelijkheden zijn gevonden op drie locaties. Ten eerste los maar in de directe omgeving van het gebouw, ten tweede aan de achterzijde van het gebouw en ten derde op de plaats van de kapel.

Op de eerste locatie is op de begane grond een verpleeghuis afdeling gecreëerd voor 16 mensen tussen ca. 25 en 45 jaar met een niet aangeboren hersenafwijking. Deze over het algemeen zwaar rolstoel afhankelijke mensen hebben ieder een eigen kamer en natte cel en per groep van 8 een gemeenschappelijke woonkamer. De eerste, tweede en derde verdieping bieden plaats aan in totaal 39 senioren woningen.

De tweede locatie heeft op de begane grond een verpleeghuis afdeling voor 18 Alzheimer patiënten, die ook ieder een eigen kamer en natte cel hebben en per groep van 6 een gemeenschappelijke woonkamer. Op de eerste en tweede verdieping zijn in totaal 18 "levensloop bestendige" woningen gerealiseerd. Deze woningen zijn zo gemaakt, dat de mensen die hier gaan wonen, mocht dat nodig worden, in hun woning verpleeghuis zorg ontvangen.

Op de derde locatie is op de begane grond (met een dubbele verdiepingshoogte) een nieuwe kapel gecreëerd, met daarboven in totaal 27 aanleunwoningen, verdeeld over 5 bouwlagen.

» Totaal overzicht van gerealiseerde gebouwen in de gezondheidssector

 

woonhuis hoogland
kpn
therapeuticum artemis
bisschopswoonhuis
scouting amersfoort
trailer en truck center
zeefdrukkerij bunschoten
woonhuis fockemalaan
nijenstede