Woonhuis Pothoven Hoogland

Voor de ouders van de architect is een huis ontworpen nabij het winkelcentrum van Hoogland.

Omdat de bewoners al enigszins op leeftijd zijn, is alles, met uitzondering van een logeerkamer en een bergzolder, op de begane grond gesitueerd.

Bij de plattegrond van het woonhuis is uiteraard rekening gehouden met de relaties die de verschillende ruimten met elkaar hebben en met het uitzicht vanuit de verschillende vertrekken.
Bovendien is gelet op de oriëntatie van de ruimten op de zon: de slaapkamers op de vroege ochtendzon, het terras op het zuidoosten, de kleine zithoek op het zuiden, de grote zithoek op de middag- en avondzon.

Bij de opzet van het gehele plan is men ervan uitgegaan dat het woonhuis door mensen bewoond gaat worden. Dit komt niet alleen daarin tot uitdrukking dat de verschillende ruimten, zijn afgestemd op het gebruik ervan en een vorm hebben welke aansluit bij een menselijke belevingswereld. Ook vormen, evenals bijvoorbeeld in het menselijke lichaam, de verschillende onderdelen van het plan een opklimmende reeks van metamorfosen, die uiteindelijk leidt tot het geheel.

» Totaal overzicht van gerealiseerde woongebouwen en woningen

 

woonhuis hoogland
kpn
therapeuticum artemis
bisschopswoonhuis
scouting amersfoort
trailer en truck center
zeefdrukkerij bunschoten
woonhuis fockemalaan
nijenstede